Турция: Няма да се поддадем на натиска на ЕС, продължаваме сондажите край Кипър

Турция няма да се поддаде на натиска от санкции от страна на Европейския съюз и ще продължи сондажните работи в района на Кипър, заяви турският вицепрезидент Фуат Октай в столицата на самообявилата се Севернокипърска турска република /СКТР/ Лефкоша (Никозия), където се провеждат мероприятия по случай въоръженото нахлуване на Турция през 1974 г., предават ТАСС.

Анкара никога няма да се огъне под натиска от санкции за проучвателни и сондажни дейности, за които се говори в заключителната декларация на заседанието на Съвета за външни работи на ЕС.

Турция от самото начало отстоява позицията, че енергийните ресурси в Източното Средиземноморие трябва да се използват за постигането на мир и стабилност на острова, заяви Октай, цитиран от Анадолската агенция.

Коментари

 1. 2019.07.20 | 16:59

  Кривият макарон за членство в ЕС ви е в кърпа вързан.

 2. 2019.07.20 | 16:22

  Виждам как Турция ще се превърне като България преди 89 та година. Който е тръгнал с блядовете, далече не е стигнал.

 3. 2019.07.20 | 15:24

  Турция и точно Ердоган си прави каквото иска и не респектира мнението на САЩ и ЕС! Могат икономически и финансово да получат такъв удар, че ще бъде жалко за турския народ,циганската част от който си избира Султана за Президент!!!
  Еврейските владетели на света също не харесват режима и са на косъм да спретнат финансова криза, с която ще бутнат Султана и сменят ислямския му режим!!! Тази държава трябва да е СВЕТСКА!!!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет