Германски вестник: Ангела Меркел реагира много професионално на треперенето

  • 14 юли 2019 11:12

  • 1725
  • 2
Германски вестник: Ангела Меркел реагира много професионално на треперенето
© Getty Images/Guliver

Германският всекидневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" коментира, че германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се реагира много професионално на информациите в медиите след трите пристъпа на треперене на публични събития, предаде ДПА.

Тя се занимава се с работата си. Няма нищо, което да сочи, че ѝ е по-трудно да се справя със задълженията си, отколкото при нормални обстоятелства, посочва изданието.

Произнася речи както обикновено, пътува както обикновено и е нападана от опонентите си както обикновено. Върши си работата - при затворени врати, а също и публично. Тя е изцяло пред погледа на обществеността. Някои хора нямат толкова срещи за една година, колкото канцлерката имаше за една седмица, пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

С треперене или без канцлерката не е отменила нито една среща. Казва, че е добре. Също така обаче не пренебрегва треперенето, нито притесненията на много граждани за него, допълва всекидневникът.

Меркел предлага обяснение. Това изглежда лесно, но всъщност е трудно. То е особено трудно за хората с голяма власт. Колкото по-силни трябва да бъдат тези хора, толкова по-видими стават слабостите им, пише изданието.

Меркел каза, че втория и третия път е треперила от притеснение, че може отново да се разтрепери. Това си е подвиг, коментира "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Меркел показа сила да говори за слабостта - колкото се може по-малко, но колкото е необходимо, допълва изданието, цитирано от БТА.

По-рано тази седмица Меркел заяви, че е в добро здравословно състояние след пореден пристъп на треперене при посрещането на финландския премиер Анти Рине пред канцлерството в Берлин.

Притесненията за здравето на Меркел започнаха в средата на юни след подобен пристъп на треперене на срещата с украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в Берлин. Няколко дни по-късно Меркел пак бе забелязана да трепери до президента Франк-Валтер Щайнмайер на официално събитие. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1725 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Логика

2019.07.14 | 21:40

2

Да ви напомня този начин на омилкване за някои уж вече отминали времена? Немски медии 2019г.?!

2019.07.14 | 17:08

1

Ама голям герой я изкарахте тая Меркел...-че треперела,но това видите ли било нормално и на нея хич не и пукало...!

Добави коментар

Водещи новини