Двама полицаи са ранени при нападение над полицейски участък в Атина

  • 12 юли 2019 11:18

  • 541
  • 0
Двама полицаи са ранени при нападение над полицейски участък в Атина
© Pixabay

Двама гръцки полицаи са леко ранени снощи при нападение на неизвестни лица срещу полицейски участък в центъра на Атина, предаде АФП, като се позовава на полицейски източник, пише БТА.

Засега никой не е поел отговорност за нападението. То е извършено след демонстрация на близо 80 души, близки до анархистките среди, срещу развитие на платформата за споделяне на жилища за туристи "Еърбиенби" /Airbnb/ в Атина.

Нападателите са атакували полицейски участък близо до Акропола около 21.30 часа снощи като хвърляли камъни срещу силите на реда, които са отговорили с използване на сълзотворен газ.

Двама полицаи са били леко ранени и са били откарани в болница, е посочил полицейският източник.

Няма арестувани във връзка с нападението.

Инцидентът стана пет дни след избирането на лидера на Нова демокрация Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. за премиер.

Агенцията припомня, че Мицотакис обеща по време на предизборната кампания да възстанови реда в анархисткия квартал на гръцката столица - Екзархия, както и да засили полицейското присъствие там. В неделя две избирателни урни бяха откраднати в този квартал и отговорност за акцията пое анархистка група.

Последвайте канала на

Novini.bg
541 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини