Разследват партия "Лига" на Салвини за незаконно финансиране от Русия

Италианската прокуратура е започнала разследване на твърдения за незаконно финансиране от Русия на крайнодясната партия "Лига" на Матео Салвини, настоящ вътрешен министър и вицепремиер на Италия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според италианските информационни агенции АНСА и Аднкронос прокурори в Милано разследват евентуална "международна корупция" и вече са извършили няколко разпита. 

Информационният сайт "Бъзфийд" (BuzzFeed) обвинява приближен на Салвини, че е обсъждал с руски представители незаконното финансиране. Сайтът твърди, че разполага със запис от среща на 18 октомври в Москва между Джанлука Савоини, бивш говорител на Салвини, и пет други неназовани лица - двама италианци и трима руснаци. На записа се чува как участниците обсъждат продажба на течно гориво от руска компания за италианската компания ЕНИ, като от сделката "Лига"-та ще получи 4 процента "комисион" в размер на десетки милиони долари. 

Засега не е известно дали разследването на миланската прокуратура е започнало като реакция на публикацията на "Бъзфийд" или на подобна публикация от февруари на италианския седмичник "Еспресо", отбеляза ДПА.

Самият Салвини категорично отрича партията му да е била финансирана с руски пари. "От Москва съм носил само матрьошки и детското филмче "Маша и мечока" за моята дъщеря", каза той днес по италианско радио, цитиран от ТАСС.

Агенцията отбеляза, че Салвини е благоразположен към Русия и нейното ръководство. Между "Лига"-та и руската пропрезидентска партия "Единна Русия" има сключен договор за сътрудничество. Салвини многократно се е изказвал за отменяне не санкциите срещу руски юридически и физически лица. 

Коментари

 1. 2019.07.12 | 06:12

  То и в България е така: който не се отчита и не "слушка" веднага отиват ревизори, компромати се появянат и т. н. Има репресии под различна форма.

 2. 2019.07.12 | 06:11

  Ти никога няма да повярваш на нищо уливаващо любиматат ти Русия . А за това какво ще кажеш ? Съветска Русия финансира дефакто Испанската гражданска война през 37/39 г.

 3. 2019.07.11 | 21:45

  Ей навсякъде ровите мама ви да и.ба !

  1. 2019.07.11 | 23:34

   М-да-а-а, навсякъде руските парцали ги ровят и ги навират в миши дупки. Русия така и не се научи как се прави политика. Навремето в Източна Енропа го правеше с бой. Не и се получи. сега пробва с пари, като купува гладни капути като тоя пендел.

 4. 2019.07.11 | 22:52

  Либе-пе*алчетата и комитата пак фалшифицират доказателства..

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет