Британски депутати промениха закон от 1861 г. и разрешиха гейбраковете и абортите в Ълстър

  • 10 юли 2019 09:17

  • 450
  • 2
Британски депутати промениха закон от 1861 г. и разрешиха гейбраковете и абортите в Ълстър
© Getty (архив)

Депутати от долната камара на британския парламент разрешиха гейбраковете и абортите в Северна Ирландия (Ълстър), като приеха поправки в закон от 1861 г., предаде АФП.

За разлика от останалата част от Обединеното кралство, където абортът е законен от 1967 г., в Ълстър изкуственото прекъсване на бременността е разрешено само ако има риск за живота на майката. Нарушителите може да бъдат осъдени на доживотен затвор, в съответствие със закона, датиращ от 1861 г. Еднополовите бракове, които са разрешени в останалата част от Обединеното кралство, остават забранени в Северна Ирландия.

Сега поправките трябва да бъдат одобрени от горната камара на британския парламент, Камарата на лордовете. Те няма да влязат в сила, ако в Северна Ирландия бъде формирано провинциално правителство до 21 октомври. Ълстър е без правителство от януари 2017 г. и текущите му работи са управлявани от Лондон. Вчера депутати от Лейбъристката партия, основната опозиционна сила във Великобритания, се възползваха от това, за да прокарат законови поправки в Камарата на общините, въпреки опозицията на водещата северноирландска политическа сила, Демократичната юнионистка партия - коалиционен партньор на премиера в оставка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, срещу смекчаването на нормативната уредба по тези въпроси.

 

 

 

Последвайте канала на

450 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
перник

2019.07.10 | 16:14

2

правилно! трябва да се размножавате, коклкото повече пендали, повече пут'ки за нас

ПОГИБЕЛ

2019.07.10 | 10:03

1

"Свобода" и "Демокрация", т.е. действителни Луциферизъм и Сатанизъм! Приключват дегенерационните процеси на англичаните (ДЕГЕНЕРАЦИЯ = духовно уродство) и предстои физическото потъване на острова! Не са напразни сълзите на Паси под българското знаме!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини