Фараж смята, че посланикът на Великобритания в САЩ да бъде сменен заради мнението му за Тръмп

  • 07 юли 2019 21:31

  • 2663
  • 1
Фараж смята, че посланикът на Великобритания в САЩ да бъде сменен заради мнението му за Тръмп
© gettyimages

Отявленият евроскептик и привърженик на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Найджъл Фараж призова днес британският посланик във Вашингтон да бъде уволнен. Повод за искането му станаха изтекли във в. "Мейл он сънди" дипломатически документи с негативни оценки на посланика за правителството на Тръмп, предаде БТА.

"(Посланик) Ким Дарък е напълно неподходящ за тази работа и колкото по-бързо си тръгне, толкова по-добре", написа Фараж в Туитър, а пред "Мейл он сънди" заяви, че Дарък е "грешният човек за британски посланик" при управлението на Тръмп, защото има глобалистки виждания и е напълно против доктрината на президента на САЩ.

Решението на Дарък "да спекулира за предполагаема обвързаност на Тръмп с Русия показва, че той е напълно неподходящ", допълни Фараж.

От изтеклите документи става ясно, че посланикът нарича Тръмп "несръчен", "негоден" за поста и излъчващ несигурност. Говорител на британското правителство каза, че кабинетът ще провери как са изтегли паметните записки на посланика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2663 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.07 | 21:55

1

И ПРАВИЛНО СМЯТА.

Добави коментар

Водещи новини