Хиляди швейцарци на протест срещу атомната енергия

  • 11 март 2012 20:11

  • 591
  • 1
Хиляди швейцарци на протест срещу атомната енергия
©

Около пет хиляди швейцарци днес се включиха в протест в град Мюлеберг срещу използването на атомната енергетика, предаде РИА Новости.

Акцията бе свързана с годишнината от аварията в японската атомна електроцентрала „Фукушима-1” в резултат на земетресението и предизвиканото от него цунами на 11 март 2011 г.

Демонстрантите настояваха действащите швейцарски централи „Бецнау” и „Мюлеберг” да бъдат спрени. Според организаторите на акцията Швейцария трябва да развива алтернативни и безопасни източници на електроенергия.

Последвайте канала на

591 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kris

2012.03.12 | 19:21

1
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012! След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Успех! Вашата покана е тук: signup.waz zub.info/?lrRef=4966311e (bez interval mejdu dvete Z-ta)

Добави коментар

Водещи новини