Италианец поведе в надпреварата за лидер на ЕП

  • 03 юли 2019 12:36

  • 626
  • 1
Италианец поведе в надпреварата за лидер на ЕП
© Getty (архив)

Италианецът Давид-Мария Сасоли, издигнат от групата на социалистите, е повел в надпреварата за председател  на Европейския парламент.

Първият кръг на тайното гласуване за наследник на Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент не излъчи победител.

В гласуването са участвали 735-ма евродепутати, като необходимото мнозинство е било 332 гласа, уточни председателстващият заседанието  Таяни. Той обяви начало на второто гласуване. В първия кръг Сасоли получава 325 гласа. Ска Келер (Зелени) има 133 гласа, Сира Рего (Европейска обединена левица) - 42, Ян Захрадил (Чехия) - 162 гласа. Общо 73 гласа са били недействителни. За втория кръг не са издигнати нови кандидати.

Ако и във втория кръг нито един от кандидатите няма необходимото мнозинство, ще се гласува трети път. В случай че и тогава резултатите са недостатъчни за излъчването на победител, в четвъртото и последно гласуване ще участват само онези двама, постигнали най-голяма подкрепа. Печели този, който получи повече гласове.

БТА
626 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.03 | 14:25

1

джендърска работа .Някой трябва да се сложи на яслата и на хранилката пет години ,нищо ,че и без него може

Добави коментар

Водещи новини