Простреляният имам в Брест е бил заплашван от ИД

  • 28 юни 2019 14:56

  • 684
  • 0
Простреляният имам в Брест е бил заплашван от ИД
© Getty (архив)

Единият от простреляните в джамията "Суна" в западния френски град Брест е бил имам, който е бил заплашван от "Ислямска държава" (ИД), съобщиха местни медии, предаде БТА.

Мюсюлманският свещенослужител е получил четири куршума - два в тялото и два в краката. Друг посетител на мюсюлманския храм е бил ранен на две места в крака. Животът им обаче не е в опасност", съобщи Френският съвет на мюсюлманското вероизповедание. Според него имамът вече е бил заплашван ИД, защото проповедите му съответствали на ценностите на Франция. "Ако нападението беше фундаменталистко, ИД щеше да го приветства", подчерта представител на Съвета.

Прокуратурата в града днес е отхвърлила версията, че стрелбата е била атентат. "Откритите досега улики не позволяват да се смята, че става дума за терористичен акт", заяви главният прокурор на Брест Жан-Филип Рекапе, подчертавайки, че антитерористичният отдел на прокуратурата в Париж не е поел случая.

Нападателят е нямал досие и не е познат на полицията, нито е известен като привърженик на крайната десница. До тялото му са намерени документи.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини