Двама еврокомисари напускат ЕК и стават евродепутати

  • 25 юни 2019 14:17

  • 681
  • 0
Двама еврокомисари напускат ЕК и стават евродепутати
© Pixabay

Еврокомисарите Андрус Ансип и Корина Крецу заседаваха днес за последен път със своите колеги, съобщи говорител на Европейската комисия. Двамата комисари са избрали да продължат като евродепутати, след като са спечелили изборите преди месец.

Естонецът Ансип бе един от зам.-председателите на ЕК и отговораше за единния цифров пазар. Румънката Крецу бе комисар за регионалната политика.

В отговор на въпрос днес говорителят отбеляза, че председателят на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето открито е настоял държавите, чиито комисари се оттеглят сега, да не изпращат техни заместници.

Това предложение е било внесено в Европейския съвет.
По думите на говорителя не е необходимо оттеглилите се комисари да бъдат замествани, защото ЕК вече е изчерпала законотворческата си работа до края на октомври, а и това би довело до допълнителни разходи от около един милион евро за заместник за четири месеца. Еврокомисарите, които желаят да заемат местата си в Европейския парламент, трябва да изразят волята си писмено до 2 юли.

Последвайте канала на

Novini.bg
681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини