Германците са скептични към електрическите скутери въпреки официалното одобрение

  • 16 юни 2019 07:08

  • 2127
  • 2
Германците са скептични към електрическите скутери въпреки официалното одобрение
©

Повечето хора в Германия са скептични спрямо електрическите скутери въпреки решението на правителството да позволи движението им по велоалеите и улиците. Това сочи проучване на "ЮГъв", публикувано днес и цитирано от ДПА.

Над половината анкетирани германци заявяват, че не одобряват да се разреши движението на скутери по велоалеите. При въпроса за купуване на електрически скутер в близко бъдеще 77 процента посочват, че "определено не" се интересуват или "вероятно не" се интересуват.

Днес влязоха в сила разпоредбите за принципното одобрение на движението на електрически скутери в Германия, както и техническите изисквания към водачите и властите. Това означава, че производителите и компаниите, отдаващи тези превозни средства под наем, ще могат да се подготвят, преди скутерите официално да получат право да се движат по германските улици от началото на юли. Пълния набор правила бе публикуван вчера.

Всяко лице над 14 години ще може да кара електрически скутер по улиците и велоалеите, но не и по тротоарите. Трябва да бъдат изпълнени също определени технически изисквания, например превозните средства да са снабдени с фарове и звънец.
Използването на електрически скутери в европейските градове породи притеснения за безопасността на този вид транспорт. По-рано тази седмица в Париж човек, каращ скутер, загина след сблъсък с камион.

Последвайте канала на

БТА
2127 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.06.16 | 08:15

2

а тука бабичке си карат инвалидните колички по главните булеварди без никакви правила...

ъъпсурт...

2019.06.16 | 07:44

1

Те и у нас станаха доста скутерите движещи се по- улиците бързичко , но опасно .Без огледало за задно виждане и без да са наясно как за 2 сек. ще си отиде от този свят с безхаберното си самонадеяно каране .Докато не згазят някого няма да въведат правила , къде може и къде не може за новите самоубийци......

Добави коментар

Водещи новини