Крайнодесни протестираха срещу убийство в германския град Кемниц

  • 10 юни 2019 09:11

  • 795
  • 2
 Крайнодесни протестираха срещу убийство в германския град Кемниц
© Getty (архив)

Няколко десетки представители на крайната десница се събраха на протест в източногерманския град Кемниц вчера - ден след предполагаемо нападение срещу германец, извършено от сириец, предаде АФП

Местната полиция съобщи, че разследва предполагаемата атака. Според демонстрантите при конфликт в събота 18-годишен сириец е ранил с нож в ръката 41-годишен германец. До инцидента се е стигнало по време на мюсюлмански уличен фестивал в центъра на Кемниц. По същото време местната крайнодясна група "Про Кемниц" организирала контрадемонстрация около барбекю.

Миналата година Кемниц, на около 200 км южно от Берлин, стана сцена на ксенофобско насилие. То беше предизвикано от смъртта на германец, за когото се смята, че е бил намушкан с нож от сириец. Процесът срещу обвиняемия в момента се води в съседния град Дрезден. Адвокатите на подсъдимия твърдят, че той е невинен.


Групата "Про Кемниц" заяви в социалните мрежи, че раненият е бил един от техните "другари".

Във вчерашния протест на крайната десница участваха около 50 души. Шейсетина човека се включиха в контрапротест. 66 полицаи гарантираха реда и няма данни да се е стигнало до насилие

Последвайте канала на

БТА
795 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
asd

2019.06.10 | 12:28

2

ако идиш в авганистан и започнеш да си натрапваш религията и културата и ония ти хвърлят един бой или те утрепят - те крайно дясни ли са или какви????

Донълд

2019.06.10 | 10:38

1

защо ги наричате десни.че и екстремисти.просто не искат да хранят араби и негри от джоба си.като данъкоплатци си имат правата.и ние тук не ги искаме.да си ги вземат янките,дето им съсипаха държавите.

Добави коментар

Водещи новини