Папа Франциск: Не обичам да пътувам

  • 09 юни 2019 16:42

  • 520
  • 2
Папа Франциск: Не обичам да пътувам
© Getty Images/Guliver (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март заяви на аудиенция във Ватикана, че не обича да пътува, въпреки че обикаля света с по-бързи темпове, отколкото предшествениците си, предаде ДПА.

"Добре, ще ви кажа една тайна: не обичам да пътувам. Да! Вярно е!", каза Франциск на аудиенция във Ватикана, на която присъстваха 400 деца от Италия.

На шега той заяви, че обикалянето на света е наказание, и го сравни с разглезено дете, което отказва да яде дадена храна, но въпреки това е принудено да изяде двойна порция от нея.

"Вярно е, че когато пътуваш, винаги срещаш хора, добри хора и научаваш доста от пътуванията. Не обичам обаче да пътувам, такава ми е природата", довери той.

Срещата с децата е била вчера, но от Светия престол разпространиха стенограмата от нея днес.

Откакто беше избран за папа през март 2013 г., Франциск е имал 30 пътувания в чужбина, тоест всяка година средно по пет. Неговите предшественици, Бенедикт Шестнайсети и Йоан Павел Втори, имаха средно съответно по 3 и около четири пътувания.

За последно Франциск беше в Румъния. Посещението му там продължи от 31 май до 2 юни.

В днешната си проповед по време на месата за Петдесетница на площад "Свети Петър" във Ватикана Франциск изрази недоволство, че в съвременния свят се е създала "култура на обидите", предаде Асошиейтед прес.

Франциск препоръча на "злобата да се отвръща с добро", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
520 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.06.09 | 19:56

2

Ами стои си там кво размиташ облаците насам натам

2019.06.09 | 17:05

1

не обича да пътува,пък пътува,лицемер

Добави коментар

Водещи новини