Ейре: Не сме съгласни с позицията на Доналд Тръмп за Брекзит

  • 05 юни 2019 13:44

  • 836
  • 1
Ейре: Не сме съгласни с позицията на Доналд Тръмп за Брекзит
© Getty (архив)

Ирландия не е съгласна с позицията на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за излизането на Великобритания от Европейския съюз и смята Брекзит за голяма грешка. Това заяви днес вицепремиерът на Ейре Саймън Ковини, който е и министър на външните работи и търговията, предаде ТАСС.

В изявление за националната телевизия Ар Ти И Ковини каза, че Тръмп постоянно подтиква Великобритания към разрив с ЕС. "Ние не споделяме неговото мнение за Брекзит и смятаме това решение за погрешно", каза той.

По думите на Ковини на предстоящите по-късно днес преговори с Тръмп премиерът на Ирландия Лио Варадкар ще изрази своята загриженост заради ситуацията около Брекзита, както и за нейното отражение върху мирния процес в Северна Ирландия, където от две години местните политици не могат да съставят регионална администрация. Ковини каза също, че много хора са разочаровани от позицията на Тръмп по проблема с глобалното затопляне.

След тридневно посещение в Обединеното кралство президентът на САЩ пристига днес на първото си официално посещение в Ирландия. Преговорите му с Варадкар ще бъдат на летище "Шанън", след което той ще отпътува за крайбрежното село Дунбег, където ще престои два дни в хотелски комплекс с голф клуб, собственост на неговото семейство.

Утре Тръмп ще участва в честванията във Франция по случай 75-годишнината от десанта в Нормандия, след което ще се отбие отново в Дунбег, преди да отпътува за САЩ.

 

Последвайте канала на

БТА
836 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сд

2019.06.05 | 15:31

1

кога ще се отбие до банкя да потупа винето по тиквата, че той отдавна не се е хвалил.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини