МНС бе призован да разследва ЕС заради смъртта на мигранти

Адвокати по международно право призоваха Международния наказателен съд в Хага да разследва Европейския съюз за смъртта на хиляди мигранти в Средиземно море, предаде ДПА. Документ от 200 страници, съдържащ доказателства, беше предаден от адвокатите на съда в Хага вчера.

ЕС и неговите страни членки водят активна разубедителна миграционна политика от 2015 г., като съзнателно приемат смъртта на мигранти, се казва в документа. Хиляди мигранти се издавиха в Средиземно море от 2016 г. до 2018 г., пише в текста. Около 40 000 бежанци пък са се озовали в затворнически лагери в Либия. Там условията са много лоши и се извършват ужасни престъпления, като убийства, изнасилвания, мъчения или робство, се казва още в документа. Адвокатите допълват, че ЕС знае за всички тези престъпления и продължава да работи с Либия, което го превръща в съучастник, според международното наказателно право. Специална отговорност се приписва също на Германия, Италия и Франция.

Коментари

  1. 2019.06.04 | 08:23

    А защо не разследват Либия - там се извършва каквото се извършва в лагери. Ес има закони за охрана на границите си. Никой не ги е канил бежанците. Сами са поели по пътя и сега друг им е виновен.

  2. 2019.06.04 | 07:41

    Наглостта на САЩ наистина не знае граници! Но всичко ще се нареди, природата боклук не търпи!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет