Унгарските власти извадиха тяло от водите на Дунава

  • 03 юни 2019 16:34

  • 547
  • 0
Унгарските власти извадиха тяло от водите на Дунава
© Pixabay

Унгарските власти извадиха едно тяло от водите на Дунава на 100 километра от Будапеща, надолу по течението на реката. Това съобщи пред репортери в унгарската столица военният аташе в посолството на Южна Корея Шун Кюнсон, предаде Ройтерс.

Преди това говорител на полицията също каза, че едно тяло е било намерено в реката близо до село Харта, област Бач Кишкун, но още не е приключил процесът по идентифицирането му.

Водолази и други специалисти, включително командировани от Сеул, продължават да издирват жертви от потъналото преди пет дни в Будапеща корабче с 33 южнокорейски туристи и двама души екипаж. След сблъсък с по-голям плавателен съд в сряда вечерта корабчето потъна много бързо. Седем човека се удавиха, седем бяха спасени, а 21 изчезнаха безследно.

От унгарският център за борба с тероризма съобщиха, че потъналото корабче се намира на девет метра дълбочина при "нулева видимост" на водата, допълни ДПА. Въпреки това издирвателните екипи и днес продължават работа в реката, чието течение вече е по-слабо. То обаче все още е прекалено силно и нивото на реката е прекалено високо, за да може шлеп с достатъчно голям кран да премине под будапещенските мостове и да стигне до мястото на катастрофата.

Последвайте канала на

Novini.bg
547 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини