Лидерът на германските социалдемократи подава оставка

  • 02 юни 2019 14:21

  • 884
  • 2
Лидерът на германските социалдемократи подава оставка
© gettyimages

Лидерът на Германската социалдемократическа партия Андреа Налес, която влиза в състава на германското правителство, обяви днес намерението си да подаде оставка, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Причината е катастрофалното представяне на формацията на европейските избори миналата неделя.

Налес напуска както председателския партиен пост, така и лидерския пост на партийната фракция в парламента. Тя каза, че утре ще информира за решението си партийното ръководство, а във вторник и партийната парламентарна група. На евроизборите социалдемократите останаха на трето място след Зелените, които за първи път излязоха на втора позиция на подобен вот. На първо място се наредиха Християндемократическият и Християнсоциалният съюз.

Допитвания показват, че подкрепата за социалдемократите е на най-ниските си нива в историята на партията. „Вече не разполагам с подкрепата да изпълнявам длъжността си", призна днес Налес. В разпространеното днес нейно изявление тя потвърждава, че утре тя ще се оттегли официално от партийния лидерски пост, а във вторник от председателския пост на парламентарната група на социалдемократите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
884 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АЗ76

2019.06.03 | 11:49

2

значи,щом има християн... да се зна че не е.
когато юде държат властта,ще се наричат както ви е удобно. :)

Праведен

2019.06.02 | 14:50

1

...като нашта Нинова....

Добави коментар

Водещи новини