Папа Франциск пристига на посещение в Румъния

  • 31 май 2019 06:36

  • 513
  • 0
Папа Франциск пристига на посещение в Румъния
© Булфото (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март пристига днес на посещение в Румъния по покана на президента на страната Клаус Йоханис. Визитата е под мотото "Да вървим заедно".

Визитата на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще продължи до 2 юни, като той последователно ще посети градовете Букурещ, Шулумеу Чук, Яш и Блаж, съобщи Аджерпрес. На 31 май главата на Римокатолическата църква ще бъде в Букурещ, в Шумулеу Чук и Яш ще бъде на 1 юни, а в Блаж - на 2 юни.

Светият отец ще бъде посрещнат днес с официална церемония в президентския дворец "Котрочени". Той ще има разговори на четири очи с президента Йоханис, който отправи поканата за посещението още през 2017 г. След това Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще има срещи с представители на властите, на гражданското общество и дипломатическия корпус.

В Букурещ папата ще се срещне също с главата на Румънската православна църква патриарх Даниел и с членовете на Синода на Румънската православна църква. Тази среща ще бъде последвана от визита на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в Националната катедрала. Програмата не предвижда обща литургична служба.

На 1 юни папата ще посети францискански манастир в град Шумулеу Чук, окръг Харгита, където се намира над 450-годишна статуя на Света Богородица, смятана за чудотворна, както и католическата катедрала "Света Дева Мария Кралица" в североизточния град Яш, известен с православните си църкви и манастири.

На 2 юни папата ще участва в церемония за обявяване за блажени на седем гръко-католически епископи-мъченици в централния град Блаж, седалище на католическия диоцез в Румъния, и ще се срещне с представители на ромската общност в града.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини