Бури и дъждове в Румъния, времето остава нестабилно и следващите дни

  • 30 май 2019 12:44

  • 501
  • 0
Бури и дъждове в Румъния, времето остава нестабилно и следващите дни
© Pixabay

Силни бури в сряда вечерта и през нощта срещу четвъртък нанесоха щети и предизвикаха проблеми на много места в Румъния, включително в столицата Букурещ, съобщава информационният сайт Зиаре.

През изминалата нощ в румънската столица вилня буря, която предизвика проблеми с трафика в ранните часове на деня. Паднало дърво нанесе щети на два автомобила, наводнени бяха улици и къщи, а много от светофарите в Букурещ не работеха сутринта.

Жители на румънската столица споделиха в социалните мрежи, че са се събудили изплашени от силни трясъци.

В град Корабия, окръг Олт (южна Румъния), буря събори много дървета и стълбове, а влизането в града бе блокирано, съобщава в. "Адевърул". Силният вятър в Корабия събори 22 дървета, три стълба и рекламно пано. Местните власти изстреляха ракети срещу градушка, за да ограничат щетите.

Румънските метеоролози предупредиха, че времето ще остане нестабилно и през следващите дни.

Силни бури вилняха в Румъния и в началото на седмицата, припомня Зиаре. В град Залъу в северозападната част на страната, само за 15 минути силна градушка с големина на яйце унищожи автомобили и покриви.

Във Вишеу в областта Марамуреш реки излязоха от коритата си и наводниха пътища и стопанства. Много улици, дворове и мазета бяха наводнени и в град Решица, окръг Караш-Северин, в резултат на вчерашните дъждове, посочва Зиаре.

БТА
501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини