Никола Саркози: Напускам политиката, ако загубя изборите (обновена)

  • 08 март 2012 11:04

  • 969
  • 0
Никола Саркози: Напускам политиката, ако загубя изборите (обновена)
© gettyimages

Френският президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в обеща, че ще напусне политическата сцена, ако загуби изборите за президент, предаде РИА Новости.

Държавният глава на западноевропейската държава в телевизионно интервю отговори положително на въпрос на журналист дали ще се оттегли от политиката в случай, че не спечели вота за президент. "Можете да ми задавате този въпрос колкото си пъти искате и аз винаги ще Ви отговарям с "Да". Ще се занимавам с нещо друго, но все още не съм решил с какво", заяви Саркози в ефир.

В същото интервю президентът на Франция предложи и да се намали броят на депутати в двете камари на парламента с 10-15%. "В момента милиони французи остават без глас", обясни Саркози. Пред медията той заяви, че законодателите би могло да бъдат избирани по пропорционалната система, която трябва да смени действащата мажоритарна.

По данни на последните социологически проучвания на общественото мнение сегашният президент на Франция губи пред основния си претендент – социалиста Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 с 3-4% в първия тур и с около 18 на балотажа. Двата кръга ще се проведат на 22 април и 6 май.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
969 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини