Йотова обсъди проблемите пред ЕС с министъра на европейските въпроси на германската провинция Хесен

  • 28 май 2019 17:39

  • 358
  • 1
Йотова обсъди проблемите пред ЕС с министъра на европейските въпроси на германската провинция Хесен
© Прессекретариат на президента

Предизвикателствата пред Европейския съюз и резултатите от европейските избори обсъдиха вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и министърът на федералните и европейските въпроси на германската провинция Хесен Лусия Путрих.

„Не се сбъднаха най-големите страхове, че ще спечелят тези, които са против Европа. Сега е необходим повече разум в политическите сили, които трябва ясно да разчетат посланията на европейските граждани“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. От своя страна Лусия Путрих изрази надежда, че победителите на евроизборите ще вложат усилията си за развитието на Европа.

Министърът на федералните и европейските въпроси прояви интерес към позициите на вицепрезидента по редица теми от европейския дневен ред.

Обсъдено бе избирането на новата Европейска комисия и нейния председател. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , очаква новата ЕК да бъде формирана чак в началото 2020 г. Вицепрезидентът не изключва възможността да се появят нови кандидати за неин председател.

„Преди въпроса за постовете е въпросът за промяна в европейските политики“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Лусия Путрих посочи, че са необходими общи решения за политиката по миграция и убежища и политиката за сигурност, че е необходимо ясно разграничение между икономическите мигранти и търсещите закрила.

„Не им достигна смелостта на евроинституциите да завършат мандата си с промяна на Дъблинския регламент и приемането на обща миграционна политика“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът посочи, че България като външна граница на ЕС е заинтересована от промяна на този регламент и поемане на отговорността за мигрантите и бежанците от всички страни членки.

„Най-опасната тенденция е групирането на държави по интереси“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът изрази тревогата си от проявата на двойни стандарти в ЕС, което е една от основните причини за обезверяване на европейските граждани.

„Двойни стандарти от качеството на храните до позицията на някои държави членки против приемането на България в Шенген, при положение че страната ни отдавна е изпълнила техническите критерии, а и пази много по-добре външните граници на съюза от други държави, които са членки на безвизовото пространство“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

На срещата бе споделена общата позиция, че е необходима промяна при взимането на решения в Съвета на ЕС. За общо решение сега е необходимо абсолютно мнозинство, което често пъти блокира процесите. Лусия Путрих отбеляза, че тази стара процедура вече не може да се използва при 28 страни членки.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , посочи необходимостта от ревизиране на Лисабонския договор, тъй като в него има твърде много регулации в сфери, където не са необходими, и липсва координация във важни политики като миграцията и сигурността.

„Лисабонският договор не е веднъж завинаги даден, необходим е конструктивен диалог за промени“, отбеляза Лусия Путрих.

Не на последно място бе изтъкната липсващата роля на Европейския съюз на международната сцена.

Последвайте канала на

Novini.bg
358 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.29 | 05:55

1

Никакъв резултат няма да има от вашата женска седянка...:)!

Добави коментар

Водещи новини