Още един британски политик влиза в състезанието за премиерския пост

  • 28 май 2019 10:40

  • 297
  • 0
Още един британски политик влиза в състезанието за премиерския пост
© Pixabay

Британският държавен министър по въпросите на жилищното строителство Кит Молтхаус обяви, че се кандидатира за премиерския пост, заеман сега от Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, предаде Ройтерс.

Молтхаус каза снощи пред в. "Сън", че в битката за нов лидер на Консервативната партия не бива да участват едни и същи "стари лица, носещи белезите на войните, разделили през последните три години партията на торите". "Смятам, че аз съм новото лице, с нови свежи идеи, от едно ново и талантливо поколение", заяви той.

Молтхаус стана известен сред консерваторите с предложението си за компромисен вариант на споразумение за Брекзит с ЕС, който целеше да се избегне твърда граница между Северна Ирландия и останалата част от Обединеното кралство, като се запази членството на Северна Ирландия в митническия съюз и общия пазар на ЕС, припомня ТАСС.

Той стана десетият политик, заявил, че ще се бори за лидерския пост в Консервативната партия, което автоматично води до премиерското кресло.

Мей, която обяви, че на 7 юни ще подаде оставка като водач на торите, ще остане начело на правителството до избирането на нов лидер на Консервативната партия. Този процес трябва да започне на 10 юни и да завърши през втората половина на юли.

Последвайте канала на

Novini.bg
297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини