Манфред Вебер: Няма да сътрудничим с десни сили

  • 27 май 2019 12:30

  • 439
  • 0
Манфред Вебер: Няма да сътрудничим с десни сили
© Булфото (архив)

Кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП) за следващ председател на Европейската комисия Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище от германския Християнсоциален съюз изключи днес възможността за сътрудничество с десни политически сили, предаде ТАСС.

"Ние сме центристка партия, оттук следва, че ясно се разграничаваме от десните популисти и от десните радикали. Разграничаваме се от онези, с които не виждаме как да развиваме партньорство и съвместно съществуване. Виждаме обаче заплаха за Бавария и за Европа", заяви Вебер.

По думите му всички партии от континента трябва да заемат подобна позиция. "Европейските консерватори започват преговори за формиране на коалиция сигурни в себе си и с готовност за компромиси", каза Вебер.

Предварителните данни сочат, че най-голямото наднационално политическо обединение в ЕС, християндемократическата ЕНП, както и втората по големина сила, Прогресивният алианс на социалистите и демократите (ПАСД), запазват първата и втората позиция по брой на мандатите, но за пръв път от четвърт век губят съвкупното си мнозинство в Европейския парламент, отбелязва ТАСС.

Според представените по-рано днес от ЕП трети прогнозни резултати се очаква ЕНП да остане първа сила със 179 места (срещу 217 досега), а социалистите да бъдат втори със 152 (при 186 досега).

Последвайте канала на

БТА
439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини