НАТО: Помагаме на ЕС срещу киберзаплахите на вота за ЕП

НАТО помага на Европейския съюз в борбата срещу заплахите в киберпространството по време на изборите за Европейски парламент. Това заяви генералният секретар на Пакта Йенс Столтенберг в интервю, публикувано в днешния брой на германския в. "Велт ам зонтаг".

"Експертна група от НАТО преди няколко седмици се срещна със специалисти от ЕС, за да обсъдят конкретни мерки по противодействие на киберзаплахите и дезинформацията в навечерието на изборите за Европейски парламент", посочва Столтенберг. Той отбелязва, че военният съюз и политическото обединение постоянно обменят информация за вредоносни програми и кибератаки

Генералният секретар на НАТО казва също, че алиансът е успял да не допусне разпространение на присъствието в интернет на терористичната групировка "Ислямска държава". "По този начин ние отслабихме нейните възможности да набира нови членове, да извършва банкови преводи и да поддържа контакти", подчертава той.

В интервюто Столтенберг отбелязва също, че Русия целенасочено се намесва в живота на демокрациите, разпространявайки лъжлива информация и извършвайки кибератаки. "Това става най-вече по време на избори", подчертава Столтенберг.

Коментари

  1. 2019.05.26 | 11:54

    "Помагаме" винаги може да придобие и негативен смисъл. Американците помагат на всякъде и незнайно защо получателите на тази помощ започват неистово да ги мразят.

  2. 2019.05.26 | 11:19

    Великия Столтенберг...много ви е страх от Русия!

  3. 2019.05.26 | 11:06

    ПРЕДИ ГОДИНИ ,КАЗА ЧЕ ВСИЧКО СЕ РЕШАВА ОТ "ГОСПОДАРИТЕ" ОТВЪН. ТАКА ЧЕ ЗА КОГОТО И ДА ГЛАСУВАТЕ - ТУК , ТОВА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ПЛАНЪТ НА ГОСПОДАРИТЕ ЗА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет