Белгийски младежи отново се събират на поход в защита на околната среда

Хиляди младежи се очаква да се присъединят към днешния пореден поход в Брюксел в защита на околната среда, съобщиха организаторите, цитирани от местни медии.
От началото на годината всяка седмица в Белгия млади хора се събират с настояване политиците да предвидят повече мерки за опазването на природата.


Според тях досега нищо съществено не е сторено, въпреки че в Белгия правителството въведе множество промени.

В последната година белгийските власти наложиха ограничение на движението на стари дизелови автомобили в централните градски части и предложиха отпадането на служебните автомобили като средство за поощрение на служителите. Сред останалите мерки бяха предложенията за въвеждане на акциз върху самолетното гориво, както и за ограничаване на гражданските полети със стари самолети.

Организаторите на днешния поход в Брюксел, обявен като част от "световна стачка" в защита на околната среда, очакват към проявата да се присъединят десетки хиляди съмишленици. Те уточняват, че ще бъдат отново на улицата през септември и че възнамеряват да продължат походите всеки месец. Белгийските синдикати бяха призовани да се присъединят към проявите, но профсъюзните централи оставиха решението на организациите по места. Според младежите днес прояви на природозащитници са насрочени в 1263 градове в 107 държави по света.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет