Граждани на ЕС: Не можем да гласуваме във Великобритания

Британската избирателна комисия заяви, че правителството не ѝ е дало достатъчно време за подготовка за участието в изборите за Европейски парламент, след като много граждани на Европейския съюз се оплакаха, че не са могли да гласуват във Великобритания, предаде АП.

Организацията "Три милиона", защитаваща правата на живеещите във Великобритания граждани на ЕС, каза, че стотици европейци във Великобритания са съобщили, че са били върнати от избирателните секции, когато са се опитали да гласуват днес. Избирателната комисия заяви, че всички имащи право на глас граждани на ЕС могат да гласуват в родните си държави, а ако искат да гласуват във Великобритания, трябва да попълнят документи за прехвърляне на правото им на глас в Обединеното кралство.

Комисията каза, че не е имало достатъчно време за популяризиране на процеса преди изборите, които нямаше да бъдат произведени във Великобритания, ако тя беше напуснала ЕС през март, както беше планирано. Говорител на министър-председателя Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в каза, че разбира разочарованието, но че правителството няма роля в администрирането на изборите.

Коментари

  1. 2019.05.24 | 08:20

    Само гаф след гаф с тези ингелизи.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет