Юнкер: Омръзна ми от постоянните отлагания на срока за Брекзит

  • 23 май 2019 08:14

  • 963
  • 2
Юнкер: Омръзна ми от постоянните отлагания на срока за Брекзит
© Getty Images/Guliver

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето заяви, пред телевизия Си Ен Ен, че губи търпение заради постоянните отлагания на срока за излизане на Великобритания от ЕС, предаде ТАСС.

"Длъжен съм да кажа, че започва да ми омръзва, защото всички ние се движим от едно продължаване на срока към друго. ... Хората губят търпение, - каза той. - Иска ми се да кажа "да" на провеждането на втори референдум, макар и да не съм уверен, че резултатът ще бъде много по-различен." Юнкер отбеляза, че на страните от ЕС не им остава друго, освен да наблюдават хода на дебатите за Брекзит във Великобритания.

Говорейки за наложилите заради тези отлагания избори за Европарламент на Острова, политикът изрази недоволство, защото "всички знаят, че те напускат Европарламента, но при това ще имат значително влияние върху някои моментни решения, които той ще приема".

Юнкер отново изрази съжаление, че Еврокомисията не е могла да окаже противодействие на разгърналата се в Обединеното кралство кампания за излизане от ЕС през 2016 г. "Разстроен съм, защото послушах британското правителство, (бившия премиер Дейвид) Камерън и не се намесихме. Защото единствената институция, единствените хора, които можеха да се опълчат срещу онези, които лъжат в британската кампания, бе Еврокомисията. Не бяхме прави, че не се намесихме в дискусията", подчерта Юнкер.

Последвайте канала на

БТА
963 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.23 | 14:42

2

ЕЛА ДА ТЕ ЧЕРПЯ ЕДНА РАКИЯ ДА СЕ УСПОКОИШ.

2019.05.23 | 08:52

1

БРИКЕТИТЕ ОМРЪЗНАХА НА ХОРАТА

Добави коментар

Водещи новини