Себастиан Курц е пред исторически прецедент

  • 22 май 2019 08:27

  • 1349
  • 1
Себастиан Курц е пред исторически прецедент
© Getty (архив)

Австрийският канцлер Себастиан Курц може да бъде свален от власт до няколко дни, като опозиционните сили се готвят за парламентарен конфликт, пише британският вестник "Таймс".

На фона на разразилия се скандал, който разцепи управляващата коалиция в Австрия Курц може да стане първият лидер в австрийската история, отстранен от длъжност с вот на недоверие, отбелязва вестникът.

Съдбата на Курц ще бъде решена от начина, по който гласуват две от основните партии в парламента, пише "Дейли телеграф". Основната опозиционна сила, Австрийската социалдемократическа партия, все още не е обявила как ще гласува (при вота на недоверие срещу Курц), а Австрийската партия на свободата в понеделник оттегли първоначалните си заплахи да гласува срещу правителството.

Не е ясно дали Австрийската партия на свободата ще гласува срещу Курц, но скорошните изявления на бившия министър на вътрешните работи Херберт Кикъл не създават големи надежди за канцлера, пише американският всекидневник "Ню Йорк таймс", цитирайки думите на Кикъл, че тези, които проявяват недоверие, получават недоверие.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1349 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asd

2019.05.22 | 12:58

1

да се обади на боко да му каже как да замаже нещата. тука всеки ден скандали, а боко се пречиства. пие всеки ден разхлабителни.

Добави коментар

Водещи новини