Меркел: Тревожа се за Европа и искам да гарантирам бъдещето ѝ

  • 16 май 2019 16:38

  • 489
  • 6
Меркел: Тревожа се за Европа и искам да гарантирам бъдещето ѝ
© Getty (архив)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се каза в публикувано днес интервю в шест големи европейски издания, че се тревожи за Европейския съюз и има подновено желание да работи за осигуряване на бъдещето му, предаде ДПА.

"Мнозина се тревожат за Европа, аз също", каза Меркел в интервюто, отпечатано в германския "Зюддойче цайтунг", френския "Монд", италианския "Стампа". "Това още веднъж събужда у мен растящо чувство за отговорност да се погрижа за съдбата на Европа заедно с други", посочи още тя. Разговорът с Меркел, публикуван също в испанския "Вангуардия" и полския "Газета виборча", може да подхрани спекулациите, че федералният канцлер ще се опита да получи лидерска роля в ЕС след края на мандата си начело на германския кабинет.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето неотдавна каза, че според него е възможно Меркел да се премести в Брюксел. "Не мога да си представя, че Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще потъне в неизвестност", каза Юнкер в края на април пред германската медийна група "Функе".

Меркел обяви, че след произвеждането на наближаващите избори за Европарламент ще лобира за съпартиеца си Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище - водещ кандидат на Европейската народна партия, за председател на Европейската комисия.

Макар че не коментира пряко кандидатурата на Йенс Вайдман за председател на Европейската централна банка, тя каза, че евентуално председателство на Вебер не бива да изключва други германски представители да получат висши постове в ЕС.

Последвайте канала на

БТА
489 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ХанкоБрат

2019.05.17 | 05:08

6

Ами убий всички кроманьонци, мюсюлмани, джендъри и накрая се обеси. Това е гаранция за светло бъдеще.

наму

2019.05.16 | 21:00

5

МОЛЯ ТЕ НЕДЕЙ НИЩО ДА ГАРАНТИРАШ!Видяхме ти бъдещето ,джамии и чалми!

2019.05.16 | 19:40

4

e tce ti kupvo hemafrodit si garantirala vece badeshtreto na evropa sa arabskite manafi badi spokoina shte ima koi da shiba tvoite pederasi.

2019.05.16 | 19:38

3

Тази трябва да я съдят за държавна измяна не само към Германия , но и към държавите влизащи в ЕС ! Пусна милиони нашественици , ощети бюджетите им , загинаха стотици от атентати и убийства , налагаше вредни решения и на другите държави ! Сега се разтревожила ??? Лицемерна глупачка ! ОРБАН трябва да ръководи ЕВРОПА ! Тръмп го хвали , а на тази баба и ръка не подава !

2019.05.16 | 18:13

2

За какво се тревожеш??? Ти ги доведе тези аборигени в европа.сега се тревожела .за да не се тревожеш и да спиш спокоино ги върни обратно в джунглата там където им е мястото.
Всички работим за тях да им плащаме да си живеят спокоино и да безчивстват в европа
Вземи си ги при теб за да живеят другите спокоино

кокиче

2019.05.16 | 18:11

1

ти ги покани сега ги изпъди

Добави коментар

Водещи новини