Иран: Американците започнаха психологическа война

  • 12 май 2019 16:52

  • 967
  • 0
Иран: Американците започнаха психологическа война
© Getty Images/Guliver (архив)

САЩ са повели психологическа война в региона, е заявил днес на парламентарно заседание началникът на елитното иранско военно подразделение Корпуса на гвардейците на Ислямската революция ген. Хосеин Салами, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на говорител на парламента.

"Във връзка със ситуацията в региона командир Салами представи анализ, според който американците са започнали психологическа война", посочи говорителят на ръководството на иранския парламент Бехруз Немати, цитиран от БТА.

Салами е заявил, че основание да направи такава оценка му дава фактът, че по думите му прехвърлянията на американски сили от и към региона са нещо нормално.

САЩ изпратиха свои сили в Близкия изток, включително самолетоносач и бомбардировачи Б-52, за да парират това, което правителството на президента Тръмп определи като "ясни признаци", че Иран заплашва американските сили в региона.

Самолетоносачът "Ейбрахам Линкълн" сменя друг самолетоносач, който миналия месец в рамките на ротация напусна Персийския залив.

Ген. Салами беше назначен за командир на корпуса на гвардейците миналия месец. Днес той заяви, че според него САЩ няма да рискуват да използват самолетоносачите си срещу Иран, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Ал Джазира". Салами каза, че иранските "отбранителни възможности са адекватни и достатъчни", и посочи, че американските самолетоносачи са уязвими.

Последвайте канала на

БТА
967 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини