Кметът на Атина подаде оставка, кандидатира се на евроизборите

  • 03 май 2019 09:24

  • 180
  • 0
Кметът на Атина подаде оставка, кандидатира се на евроизборите
© Pixabay

Кметът на Атина Йоргос Каминис подаде оставка, за да се кандидатира на евроизборите на 26 май, предаде ТАСС. Каминис подаде оставка вчера.

Той се кандидатира за евроизборите от лявоцентристкото Движение за промяна. Идните дни Общинският съвет ще проведе заседание, за да бъде избран нов кмет на Атина, който ще остане на този пост до септември, когато ще встъпи в длъжност новата администрация, която ще дойде на власт след предстоящите местни избори. Изборите за местни власти в Гърция ще се състоят на 26 май, едновременно с евроизборите, посочва ТАСС.

Според действащото законодателство Каминис трябва да подаде оставка, за да може да участва в изборите за Европарламент, предаде БТА. Каминис заяви вчера, че с вълнение подава оставка след близо девет години плодотворна работа на кметския пост. Атина днес не е онзи град, който бе през 2011 г. Това е открит град, град на солидарността, иновативен град, тъй като "градът успя да реализира повече с по-малко разходи", каза Каминис.

По думите му през последните няколко години в икономически план е била възстановена общината, като са били осигурени 200 милиона евро нови финансови ресурси. Превърнахме нашия град в една от най-оживените столици на Европа, участвахме в изключително важни международни форуми, получихме финансиране от Европа, което бе използвано за реализирането на инфраструктурни проекти за жителите на Атина. Превърнахме Атина в съвременен туристически и културен център, който в момента се посещава от 5,6 милиона туристи годишно в сравнение с 1,2 милиона, които посетиха гръцката столица през 2011 г., подчерта вече бившият градоначалник.

БТА
180 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини