Брюксел: Не водим преговори с Лондон за Брекзит

  • 23 април 2019 14:34

  • 432
  • 0
Брюксел: Не водим преговори с Лондон за Брекзит
© Getty (архив)

Европейската комисия отново изключи възможността за предоговаряне на споразумението с Великобритания за Брекзит, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Изключено е да предоговаряме или отново да разглеждаме споразумението за напускане, защото то е най-доброто възможно решение", каза на пресконференция говорителката на ЕК Мина Андреева. Тя подчерта, че в момента не се водят никакви преговори между Брюксел и Лондон за Брекзит. По-рано в медиите се появи информация, че британският министър-председател Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в е поискала от свои сътрудници да направят преглед на алтернативни договорености за ирландската граница.

Говорител на Мей каза, че британското правителство е съсредоточено върху приемането на законодателството, необходимо за ратифициране на излизането на Великобритания от Европейския съюз. По думите му преговорите между управляващите консерватори и опозиционните лейбъристи за Брекзит продължават и ще изискват компромис от двете страни.

Последвайте канала на

БТА
432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини