Освободиха двамата арестувани за убийството на журналистката в Северна Ирландия

  • 22 април 2019 09:03

  • 514
  • 0
Освободиха двамата арестувани за убийството на журналистката в Северна Ирландия
© Getty Images/Guliver

Северноирландската полиция освободи снощи двамата младежи, задържани в рамките на разследването на убийството на журналистката Лайра Маккий, която беше убита по време на размирици в Лондондери в четвъртък, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Не бяха повдигнати никакви обвинения срещу двамата мъже - на 18 и 19 години. Те бяха арестувани в петък по силата на Закона за тероризма и отведени в полицейски участък в Белфаст, за да бъдат разпитани.

Обявявайки тяхното освобождаване, полицията отново отправи призив за свидетели. "Знам, че има хора, които знаят какво се е случило, но ги е страх да се покажат. Но ако имате сведения, колкото и дребни да са, свържете се със следователите", заяви в комюнике комисар Джейсън Мърфи.

29-годишната журналистка, която пишеше книга за изчезнали млади хора по време на продължилото няколко десетилетия кърваво насилие в британската провинция, бе застреляна в четвъртък в католическия квартал Крегън в Лондондери. Според полицията Маккий е била улучена, когато въоръжен мъж открил огън срещу на силите на реда, до които тя се намирала. 

Нейната смърт, предшествана от атентат с кола бомба в Лондондери през януари, отново разпали страховете, че малки екстремистки групички се опитват да експлоатират напрежението, породено от британското решение за напускане на Европейския съюз, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
514 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини