Новият президент на Украйна разкри приоритетите си

  • 22 април 2019 06:34

  • 5840
  • 6
Новият президент на Украйна разкри приоритетите си
© Gettyimages

Володимир Зеленски заяви вчера, че първата му задача като президент на Украйна ще бъде да постигне освобождаването на всички украински затворници, пленени по време на конфликта в източната част на страната, предаде Ройтерс.

,,Ние ще продължим докрай преговорите, за да се постигне прекратяване на огънят'', каза кандидатът от партия "Слуга на народа" след първите резултати от екзитпол анкетите, сочещи го за безспорен победител на балотажа на президентските избори.

,,Задача номер едно е да върнем всички наши затворници, всички пленници. Ще направя всичко, за да върнем нашите момчета у дома. Всички наши затворници, без изключение'', увери Зеленски на пресконференция в щаба си.

Той заяви, че в най-скоро време ще представи план за действия за прекратяване на огъня в Донбас и че смята да ускори Минския процес.

,,Ние ще водим много мощна информационна война, за да бъде прекратен огъня в Донбас. Скоро ще оповестим нашия план за действия'', посочи Зеленски, цитиран от ТАСС.

Зеленски даде да се разбере, че смята да смени ръководството на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, както и да назначи нов главен прокурор на мястото на Юрий Луценко.

Във видеообръщение, разпространено в "Телеграм" от изборния му щаб Зеленски заяви, че неговата победа на президентските избори в Украйна представлява обединителен фактор за страната, съобщи ТАСС.

,,Главното което направихме е, че обединихме нашата страна, нашия живот, нашия народ. Благодаря'', посочи Зеленски след оповестяването на резултатите от екзитпол анкетите, според които той печели на балотажа над 70 процента от гласовете, близо три пъти повече от действащия държавен глава Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември.

Последвайте канала на

БТА
5840 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.04.22 | 09:25

5

Зеленски може да се окаже по-твърд със руско езичните терористи окупирали Донецк и Луганск!

Или така наречените - Луганда и Донбабве!

няма как да си соросоид долен

2019.04.22 | 11:29

6

и да не си гаден ПЛАТЕН ТРОЛ. СОРОСОИДНА МЪРША ПЛАТЕНА.

бай Симо

2019.04.22 | 09:22

4

А бе твърдо към Русия му е майката, даже търсете подкрепа от Тръмп и напъвайте да си върнете Крим, че после ще е късно!!!

баба ...

2019.04.22 | 09:13

3

Па че доживм и че видим! "Едно е да искаш, друго е да знаеш а трето и четвърто да можеш да го направиш."

ПОРЕДНИЯ ЕВРЕЙН

2019.04.22 | 08:22

2

и БРАТОУБИЙСТВЕНАТА ВОЙНА.

сикиш

2019.04.22 | 07:06

1

Ние ще водим много мощна информационна война--------И ПОРОШЕНКО Я ВОДЕШЕ.

Добави коментар

Водещи новини