Измамници събират пари за реставрацията на Нотр Дам

  • 18 април 2019 08:20

  • 833
  • 2
Измамници събират пари за реставрацията на Нотр Дам
© Getty Images

Броени дни след пожара в парижката катедрала Нотр Дам плъзнаха вече измамници, които лъжат хората, че събират пари за реставрацията на храма и паметник на ЮНЕСКО, съобщи Франс прес.

Властите предупредиха, че измамниците искат пари от донори и ги уверяват, че дадените суми ще се използват за ремонта на храма. "Голям брой измами бяха засечени както във Франция, така и в чужбина", казват от Фондацията за френско наследство, която събира пари за възстановяването на Нотр Дам.

"Ние не искаме пари по телефона, чрез имейл или по пощата. Всичко това са измами", уточниха от организацията. Легитимните места за събиране на пари са сайта на фондацията (don.fondation-patrimoine.org), нейната страница във Фейсбук, преводи до фондацията чрез системата за онлайн плащания Pay Pal, дарения в метростанциите в Париж и изпращане на СМС за тези, които живеят във Франция.

Министърът на културата Франк Риестер се присъедини към призивите към гражданите да бъдат внимателни и мнителни към всеки, който твърди, че събира пари за Нотр Дам. Сумата, обещана до този момент от дарители за възстановяването на канедралата - от богати французи, фирми, институции, обикновени граждани, надхвърля 1 милиард долара, според последните изчисления.
 

Последвайте канала на

БТА
833 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
един каза ....

2019.04.18 | 10:55

2

намирисва на мангали?

проф. ЯЯ

2019.04.18 | 08:34

1

Телефонни ли са ?

Добави коментар

Водещи новини