Германските власти арестуваха предполагаем вербовчик на "Ислямска държава"

  • 17 април 2019 17:54

  • 1160
  • 1
Германските власти арестуваха предполагаем вербовчик на "Ислямска държава"
© Getty Images/Guliver (архив)

Германските власти арестуваха мъж, заподозрян, че се е присъединил към групировката "Ислямска държава" в Сирия и след това е помогнал на друг вербуван от "Ислямска държава" да замине от Германия за Сирия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Федералната прокуратура съобщи, че 28-годишният германски гражданин Волкан Л. е арестуван днес в Хамбург. Заподозрян е за членуване в чуждестранна терористична организация.

Според прокуратурата през ноември 2013 г. той е пътувал до Сирия, за да се присъедини към "Ислямска държава", и е преминал военно обучение. През март 2014 г. той се е завърнал в Германия и е започнал да търси нови попълнения за джихадистите.

Задържаният е обвинен, че е помогнал да бъде организирано пътуването до Сирия на такова лице през лятото на 2014 г. като посредник между вербувания и член на "Ислямска държава" в Сирия. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1160 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
един каза ....

2019.04.18 | 12:14

1

всички "безработни" Идилци са сега на "социални" в Германия. И за да им стигат социалните, хората са с по 15-20 различни "идентитета" регистрирани. Пари направиха хората с тези манипулации ... ПАРИ! Пък и германците са ги поставили над закона и хората могат да правят кво се сетат
Примери“
- за изнасилване получават мъмрене и курс "как да си намерят партньорка"
- за убийство на германец или германка получават условно .. един даже му платиха обезщетение, че следствието траело дълго.

когато ислямец убие германец Антифа правят на мястото фестове с рок концерти.
и най странното е че тези мюсюлмани непрекъснато масторбират в обществото на площади, Влакове, б метрото ... на всякъде!

Добави коментар

Водещи новини