Салвини се срещна с крайнодесния чешки политик Томио Окамура

  • 13 април 2019 07:51

  • 596
  • 2
Салвини се срещна с крайнодесния чешки политик Томио Окамура
© gettyimages (архив)

Лидерът на италианската партия "Лига" Матео Салвини се срещна вчера в Прага с водача на чешката крайна десница Томио Окамура, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Окамура се възползва от случая, за да покани във "Фейсбук" избирателите си да вземат участие в демонстрация на 25 април в Прага под мотото "Не на диктата на ЕС". Той се надява в нея да вземат участие лидерите на френската и холандската крайна десница Марин Льо Пен и Герт Вилдерс.

"Обсъдихме сегашната ситуация с имиграцията и ислямизацията на Европа, с което Матео единствен се бори успешно, както и новини, касаещи катастрофалните директиви на ЕС", заяви Окамура. Той добави, че със Салвини са обсъдили стратегия за предстоящите европейски избори, които са от "ключово значение".

Окамура е бизнесмен от чешко-японски произход, лидер на партия "Свобода и пряка демокрация", която разполага с 19 депутати в 200-местната долна камара на парламента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
596 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
веселин василев

2019.04.13 | 10:27

2

Томио Окамура - не е ли японско име!!!!!

Остап Бендер

2019.04.13 | 09:48

1

Третата национална катастрофа на България изисква час по скоро български Салвини или или Орбан.И Майдан срещу американо- брюкселската колонизация.Бъдеще България може да има само като неутрална австрийски модел.Вън от НАТО.

Добави коментар

Водещи новини