Британският парламент одобри плана на Мей да поиска удължаване на Брекзит до 30 юни

  • 09 април 2019 20:14

  • 4592
  • 1
Британският парламент одобри плана на Мей да поиска удължаване на Брекзит до 30 юни
© gettyimages (архив)

Британските депутати одобриха днес плана на министър-председателката Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в да поиска удължаване на излизането на Великобритания от Европейския съюз до 30 юни, предаде Ройтерс.

Това стана, докато тя се опитва да постигне компромис с опозиционната Лейбъристка партия да прокара в парламента предложеното от нея споразумение с ЕС за Брекзит. Депутатите гласуваха с 420 гласа и 110 против предложението на правителството. То беше принудено да поиска това гласуване, след като парламентът прие закон вчера, с който си даде правомощие да контролира и променя плана на Мей да поиска удължаване на преговорния период за срока на Брекзит за втори път.

Преговорите с лейбъристката опозиция за излизане от безизходицата с Брекзит ще продължат след утрешната европейска среща на върха за Брекзит, съобщи правителството, с което излъчи сигнал, че засега няма резултат от преговорите, съобщи БТА, цитирайки АФП.

Правителството нарече преговорите конструктивни и подчерта в комюнике, че "двете страни са се разбрали да се срещнат отново в четвъртък, след срещата", посветена на Брекзит.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4592 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Въййй

2019.04.09 | 20:43

1

Хайде стига с тия глупости ,такова нещо като Брекзит няма да има. В началото бързаха сложиха тигана ама. Хаде сега и вие да се спрете едно и също,промяна няма да има

Добави коментар

Водещи новини