Мей обсъди с Туск и Рюте допълнително отлагане на Брекзит

  • 08 април 2019 20:50

  • 1080
  • 0
Мей обсъди с Туск и Рюте допълнително отлагане на Брекзит
© gettyimages (архив)

Премиерът на Холандия Марк Рюте съобщи днес, че е обсъдил по телефона с британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в нейното ново искане за допълнително отлагане на Брекзит, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. 

Рюте написа в "Туитър", че за лидерите от ЕС, когато по-късно тази седмица обсъждат заявката на Мей за отлагане до 30 юни, ще е изключително важно да знаят "кога и на каква база Обединеното кралство ще ратифицира споразумението за напускане".

Той добави, че "положителното решение зависи и от гаранциите на Обединеното кралство за искрено сътрудничество".

В Европа има опасения, че някои британски политици, които са за напускане на ЕС без споразумение, може умишлено да пречат на вземането някои политически решения, докато Великобритания е още член на блока.

Миналата седмица консервативният депутат Джейкъб Рийс-Мог - отявлен привърженик на Брекзит - каза, че Лондон може използва оставащото му време, за да налага вето върху увеличаването на бюджета, предложението за създаване на европейска армия и приемането на нови членове.

Същевременно председателят на Европейския съвет Доналд Туск каза, че е обсъдил с Мей предстоящата извънредна среща на ЕС по въпроса за Брекзит, насрочена за 10 април, предаде ТАСС. Туск не навлезе в подробности.

Последвайте канала на

БТА
1080 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини