Порталът Ватикан нюз започна да излъчва новини на македонски език

  • 08 април 2019 17:03

  • 676
  • 2
Порталът Ватикан нюз започна да излъчва новини на македонски език
© gettyimages (архив)

Един месец преди посещението на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в Северна Македония, планирано на 7 май, порталът Ватикан нюз добави македонския език като един от езиците, на които излъчва новините си, предаде агенция МИА.

Католиците, които живеят в Северна Македония, вече ще могат да четат на своя език новини за Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, за Ватикана и за католическата църква в цял свят, предаде БТА.

Според Ватикан нюз в Северна Македония живеят около 20 хиляди католици.Скопският епископ Киро Стоянов заяви, че присъствието на Ватикан нюз на македонски език е "първият плод от апостолическото посещение на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март на 7 май.

Последвайте канала на

БТА
676 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.04.09 | 09:12

2

Да благодарим на наведения Тиквун! Достоен последовател на предателя-алкохолик Гоша Димитров. Хайде онзи има извинение - бил е в алкохолен делириум. А какво е извинението на Тиквата? Аааааа, сетих се - да си опази спестяванията, щото ако не слуша, току виж му ги "блокирали".

Нео

2019.04.08 | 20:53

1

Площадът на базиликата "Св.Петър"се състои от най-големият слънчев кръст в света(колелото на годината,символ на поклонение пред слънцето,датиращ от халдейски времена).Площадът е кръгъл и има осем спици,освен това пред"Св.Петър"има калело в колело,което е фалшиво изображение на подвижният трон на Бога,както е описан от пророк Езекиил.Като такъв той символизира "змея"(Сатана),който дава на "звяра"(папството)престола си и голяма власт(за справка Библията).Ватикана е посроен върху хълма,където е стоял храма на слънчевият бог Янус.Успоредно на църквата"Св.Йоан Латерански"се намира обелискът на Тутмос трети,който е посветен на слънчевият бог Рехаракти.И този езически символ е знак за обожествяване и поклонение пред слънцето.Под базиликата"Св. Петър"се намира езическата гробница на слънчевият бог Хелиос,сега известна като Cristo Sole.Много често католическите манастири и катедрали са построени върху древни езически места за поклонение пред слънцето. Всички древни празници свързани с поклонение пред слънцето,са внесени в християнството от папството и маскирани като християнски обичаи.

Добави коментар

Водещи новини