Ангела Меркел пристигна в Ирландия за разговори по Брекзита

  • 04 април 2019 20:27

  • 922
  • 1
Ангела Меркел пристигна в Ирландия за разговори по Брекзита
© Getty Images/Guliver

Канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се пристигна днес в Дъблин за разговори с ирландския премиер Лио Варадкар, предаде ДПА. 

Домакините съобщиха предварително, че в центъра на разговорите ще бъдат последните развития около дебатите в британския парламент за Брекзита. Освен това двамата ръководители ще участват в кръгла маса с хора от двете страни на границата между Република Ирландия и британската провинция Северна Ирландия. Участниците споделят "личен опит и възгледи за въздействието, което ще има всяко възстановяване на твърдата граница върху общностите и бизнеса по границата", се казва в съобщението на правителството в Дъблин. В него се подчертава, че "това са хора, за които границата е много реален въпрос". 

Очаква се Меркел да попита Варадкар как в случай на "твърд Брекзит" неговото правителство ще се справи с проблема с границата и със запазването на единния европейски пазар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
922 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Въййй

2019.04.04 | 20:52

1

Какъв твърд Брекзит какви пет лева???? То се вижда ,че и едните и другите нямат никаква идея какво да правят. Тая Тереза нали уж можела,знаела и накрая нищо само пляка с тъпата си ........ . Хайде моля ви се престанете

Добави коментар

Водещи новини