ЕП гласува в четвъртък допълненията към промените на правилата за превозвачите

  • 02 април 2019 21:19

  • 376
  • 0
ЕП гласува в четвъртък допълненията към промените на правилата за превозвачите
© Getty Images/Guliver

Комисията по транспорт на Европейския парламент гласува днес 1600 допълнения към предлаганите промени в правилата за дейността на международните превозвачи. Повечето от текстовете получиха достатъчно подкрепа, за да бъдат внесени за гласуване в пленарната зала в четвъртък.

Председателят на комисията Карима Дели уточни, че днешното гласуване е отнело близо пет часа. Евродепутати, участвали в гласуването, отбелязаха, че днес председателят на ЕП Антонио Таяни е очаквал да бъдат постигнати компромиси, каквото усилие не бе направено. Според евродепутати е възможно на откриването на пленарната сесия утре да бъде предложено отново точката да отпадне от дневния ред заради многото добавки към законопроектите.

Миналата седмица Таяни реши да върне поправките в транспортната комисия заради правилото, че пленарната зала не се произнася, когато броят на допълненията надхвърля 50. Ако процедурата премине успешно тази седмица на първо четене, ще бъде очертано становището на ЕП в предстоящите преговори с Европейската комисия и председателството на Съвета на ЕС. Евродепутатите разполагат с още една последна сесия през април преди изборите през май, за да могат да гласуват текстовете на второ четене. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини