Броят на жертвите на нападението в Утрехт нарасна до четири

  • 28 март 2019 21:07

  • 2063
  • 1
Броят на жертвите на  нападението в Утрехт нарасна до четири
© Getty Images/Guliver

Жертвите на нападението в Утрехт, извършено по-рано този месец, станаха вече четири, след като 74-годишен пенсионер, ранен при стрелбата, почина днес от раните си, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на съобщение на холандската прокуратура.

Прокуратурата обяви, че задържаният за стрелбата, 37-годишен Гьокмен Танъш, ще бъде обвинен за убийството на четирима души по терористични подбуди. Властите разследват дали Танъш, за когото бе съобщено, че е направил самопризнания пред съдия при закрити врата, не е имал и други лични мотиви. На обвиняемия е назначена и психиатрична експертиза.

Останалите три жертви на нападението на Танъш, извършено в трамвай в Утрехт на 18 март, са 19-годишна жена, 28-годишен мъж и 49-годишен баща на две деца, припомня Франс прес. Един ранен в нападението остава в болницата в критично състояние.

Холандски съд ще разгледа до края на следващата седмица, мярката за неотклонение на заподозрения.

Последвайте канала на

БТА
2063 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2019.03.29 | 10:14

1

айде сега както бай ердо прави със света СОФИЯ - всички джамии в германия да се обръщат в църкви. реципрочност трябва да има. иначе много се злоупотребява от анадолските наглеци.

Добави коментар

Водещи новини