Жестока влакова катастрофа (снимки + видео)

  • 04 март 2012 07:42

  • 7609
  • 3
Жестока влакова катастрофа (снимки + видео)
©

Жестока влакова катастрофа в Полша. Тя е най - тежката от 1990 г. насам.

Най-малко 15 души са загинали и около 60 са ранени. Близо 40 от ранените са в сериозно състояние и са приети в болници.

На мястото на трагедията пристигнаха премиерът Доналд Туск, министърът на вътрешните работи Яцек Чихоцки и министърът на транспорта Славомир Новак. "Това е най-голямата катастрофа в Полша от доста години насам", подчерта премиерът Доналд Туск. Той изрази опасения, че броят на жертвите може да се увеличи и не изключи варианта за човешка грешка, причинила катастрофата, предаде Ройтерс.

Сред ранените пътници има украинци. В двата сблъскали се влака е имало и французи и испанци, но очевидно никой от тях не е бил ранен, отбелязва Франс прес.

Общо 350 души са пътували с двата злополучни влака в момента на катастрофата, станала в събота вечерта в 20,00 часа по Гринуич /21,00 часа местно време/ в района на град Шчекочини, в Южна Полша. Сблъсъкът е бил между влака от Варшава за Краков, който е имал 4 вагона и влака между Пшемишъл и Варшава, който е имал 6 вагона. Двата влака са се озовали един срещу друг на един и същи коловоз, съобщи полската компания за железопътен транспорт.

Води се разследване за причините за трагедията. Според някои информации, в момента на катастрофата на успоредния коловоз са се извършвали ремонтни дейности.

Кадри, излъчени по полски телевизии, показват двата локомотива и по три вагона от композициите врязани един в друг. Спасители, пожарникари, полицаи работят на мястото. Стотици души се опитват да извадят заклещени в отломките на вагоните хора.

"Работим при много тежки условия. Трябва да режем конструкцията", казва един от пожарникарите. Един от вагоните е разцепен на две и все още не е претърсен. Щетите върху влаковете са огромни.

На мястото на трагедията има множество линейки и хеликоптери, които извозват ранените.

Оцелели разказват, че са чули оглушителен шум и после са били изхвърлени от седалките. "Във вагоните и навън имаше части от тела", казва един от оцелелите. Засега все още се идентифицират труповете. Не се знае каква е съдбата на двамата машинисти, предаде Ройтерс.

За последно подобна трагедия се разигра в Полша през 1990 г. Тогава при железопътна катастрофа загинаха 16 души.  Сблъскаха се два влака във варшавско предградие. През 1980 г. при друга железопътна катастрофа в Полша загинаха 67 души, а 62 бяха ранени. Тогава близо до Торун, в северната част на страната, пътнически влак се блъсна в товарен влак.

 

Последвайте канала на

БТА
7609 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХУБАВА ИГРИЦА :)

2012.03.05 | 09:47

3
eRepublik е мултиплеър. Развива се в огледален свят (наречен Новият свят), където играчите могат да вземат участие в политиката, да ръководят своя фирма и да водят войни с други страни. еБългария води война с еТурция, в момента се бием с еМакедония. http://www.erepublik.com/en/referrer/Rimisark1

2012.03.05 | 09:47

2
Излиза нова добра и същевременно необвързваща оферта за странични доходи. Струва ли си да проверим!? Може би. Честно казано не знам, но защо да не се пробваме. Какво бихме могли да изгубим все пак !? 5 минути от безцелното си сърфиране в интернет или 5 минути тролване в някой безизвестен форум!? Всеки сам решава за себе си дали да провери. Възможностите на интернет в днешно време са безкрайни и милиони хора по света си докарват месечни доходи далеч над представата ни за хубава заплата, при това с най минимални усилия. Проверете и вие! Можете единствено да спечелите.Регистрирайте се във WAZZ UB, получете персонален код и поканете още хора да направят същото. Изградете своята империя до 9-ти Април. За всеки следващ регистриран до 5-то ниво получавате $ фактор 1. Колкото по голям фактор натрупвате, толкова повече доходи получавате. От 15-ти май WAZZ UB ще разпределя 50 % от приходите си на своите членове съобразно $ фактора. Колкото повече случайни потребители посещават интернет страниците на WAZZ UB след пускането на пазара, толкова повече пари ще се разпределят сред регистрираните членове всеки месец. Печели се пасивно, без никакви задължения от ваша страна. Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=d1fb1b7b

2012.03.04 | 16:39

1
Само да добавя че никоя ЖП компания не й дреме за пътниците. В Българя в момента вместо да се поднови железопътния парк (вагони/машини) те строят нови линии за по високи скорости .... В момента има линии със скорости 100-110-120км/ч по които съм се возил със сегашните вагони вътре е дост страшно скърцат тропат лашкат се някъкви работи ама няма да ги сменят по добре да вдигнат скороста за повече клиенти !!!!

Добави коментар

Водещи новини