Мнозинството в ЕП ще гласува срещу предложените промени в правилата за превозвачите

  • 25 март 2019 18:35

  • 643
  • 0
Мнозинството в ЕП ще гласува срещу предложените промени в правилата за превозвачите
© Pixabay

Представители на повечето групи в Европейския парламент днес заявиха, че няма да подкрепят предложението евродепутатите тази седмица да обсъдят и гласуват промени в правилата за дейността на превозвачите.

Мненията бяха изразени на пресконференция на всички парламентарни групи. Дневният ред на сесията на ЕП предвижда промените да бъдат разисквани в сряда, но днес е възможно точката да отпадне.

Представители на ръководството на ЕП съобщиха, че предложението за отпадане вече е внесено и ще бъде обсъдено този следобед. Те уточниха, че има над 1800 предложения за промени в текстовете, внесени от парламентарната комисия по транспорт и обхванати в три отделни доклада.

Групата на Европейската народна партия съобщи, че е разделена и ще гласува с "въздържал се" по предложението за отпадането на точката от дневния ред. Ако се стигне до гласуване на предлаганите законови промени, евродепутатите от тази група ще гласуват по съвест.

Социалистите и демократите също признаха за големи разделения в своите редици, но още не са определили окончателното си решение.

Европейските консерватори и реформатори отбелязаха, че няма съгласие по предложените промени и определиха това като необичайно. Явно предложенията са много противоречиви, не може да се постигнат отстъпки, въпросът трябва да се остави за следващия ЕП, коментираха те.

Групата АЛДЕ се противопостави на отлагането на предложените промени. Либералите също признаха, че са разделени.

Зелените изразиха желание законодателните предложения да не бъдат приемани, защото не постигат целта за по-добри правила за международните пътни превози. 

Групата "Европа на свободата и пряката демокрация" заяви, че споделя виждането на Европейската федерация на превозвачите за необходимост от отлагане на решенията. Групата "Европа на народите и свободата" също е против гласуването на променените правила. 

Последвайте канала на

БТА
643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини