Турски самолети застрашиха хеликоптер с Ципрас на борда в Егейско море

  • 25 март 2019 17:40

  • 1972
  • 0
Турски самолети застрашиха хеликоптер с Ципрас на борда в Егейско море
© gettyimages (архив)

Гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли заяви днес, че турски изтребители са попречили на хеликоптера му по време на пътуването му за остров Агатониси в Егейско море, но Турция посочи, че не е имало никакви опити за прехващане на хеликоптера, предаде Ройтерс.

Те принудиха хеликоптера, в който бях, да се снижи и да прави маневри на малка височина, докато гръцки изтребители не прехванаха силите, нарушаващи нашето въздушно пространство, каза Ципрас в реч на о-в Агатониси, който е най-северният остров от групата на Додеканезите и се намира близо до турския бряг.

Посланието, което искам да им изпратя, е, че подобни глупави действия нямат никакъв смисъл и че хабят гориво напразно. Винаги ще сме там, за да пазим нашата национална цялост, посочи гръцкият премиер.

Гръцки военен каза пред Ройтерс, че гръцки изтребители Ф-16 са прехванали турските изтребители на около четири мили от хеликоптера на Ципрас.

Източник от турските сили за сигурност посочи, че турските изтребители са извършвали рутинни мисии. Не е имало никакви опити за прехващане от турски изтребители по време на полета на гръцкия премиер днес, заяви източникът.

Последвайте канала на

БТА
1972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини