Десетки арести в поредната събота на протести на "жълтите жилетки" в Париж

  • 23 март 2019 16:09

  • 605
  • 4
Десетки арести в поредната събота на протести на "жълтите жилетки" в Париж
© Getty Images/Guliver (архив)

Повече от 30 души бяха арестувани до обяд днес в Париж при проверки на полицията в поредната събота на протести на "жълтите жилетки".

Не закъсняха и първите глоби във връзка със забраната на демонстрации на необявени места. Сред глобените е един от водачите на движението на жълтите жилетки – Ерик Друе.

Засега участниците в шествието са малко. Повече напрежение има в Ница, където полицията евакуира струпалите се хора на площад в центъра на града въпреки забраната на митинга, съобщава БНР.

Днешният протест е тест както за движението, чиито надежди за нов подем се провалиха с безредиците миналата събота, така и за силите на реда, които предприеха нови мерки, за да избегнат разрушенията и насилието.

Повече от 6 хил. полицаи, подпомагани от военни патрули, бдят за сигурността в Париж. Те са оборудвани с два дрона и нов вид газови гранати с оцветяващи вещества.

По-рано френската полиция забрани достъпа на протестиращите от движението "жълти жилетки" до емблематичния булевард "Шанз Елизе" след бунтовете от миналата седмица, при които бяха нанесени огромни щети.

Миналата събота протестът на "жълтите жилетки" потъна в хаос, след като в него се врязаха около 1500 крайни активисти, пострадаха магазини и банков офис, емблематичният ресторант "Фукетс" беше подпален и опустошен.

По случая вече е задържана двойка, участвала в протеста и разграбила предмети от имуществото на заведението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
605 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
И ТУК

2019.03.23 | 19:40

4

СЕ ИЗСРАХА, ПЕДЕРАСКИТЕ МОДЕРАТОРСКИ ТРОЛОВЕ НА ЦВИНОКИО.

2019.03.23 | 17:54

3

БОЙКО ДА ПОСЛЕДВА ПРИМЕРА СПРЯМО ЧЕРВЕНИТЕ МАФИОТИ

макарона

2019.03.23 | 16:56

1

изтрепа повече жълти жилетки от "диктатора " КИМ .

2019.03.23 | 17:54

2

РОМА Е ЗА ПИЕНЕ, КОМУНИЗА ЗА ТРЕПАНЕ

Добави коментар

Водещи новини