Доналд Туск обясни как може да бъде отложен Брекзит

  • 21 март 2019 10:55

  • 2227
  • 0
Доналд Туск обясни как може да бъде отложен Брекзит
18 55дни
© Getty (архив)

Председателят на Съвета на Европейския съюз Доналд Туск обясни как може да се стигне до отлагането на Брекзит, предаде Би Би Си.

Президентът на ЕС заяви, че излизането на Обединеното кралство от блока (Брекзит) може да стане и на 30 юни. Той обаче заяви, че решението зависи от депутатите в Лондон. "В светлината на консултациите, които проведох през пояснено време, вярвам, че отлагането е възможно, ако то бъде одобрено от Камарата на общините (долната камара на британския парламент)", посочи още той в сряда. Бившият премиер на Полша бе категоричен, че не възнамерява да свиква извънреден Съвет на ЕС по въпроса за отсрочката.

Премиерът в Лондон Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в вчера потвърди за изпращането на официално писмо до Брюксел с искане нейната страна да напусне блока на 30 юни, а не на 29 март.

Междувременно привърженици на британското оставане в ЕС обявиха за събирането на 600 000 подписа в подкрепа на тяхната кауза. "Ние внесохме нашата петиция в парламента", заявиха инициаторите. Законодателите в Лондон са задължени да се произнасят за всяка подписка, подкрепена от над 100 000 души.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2227 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини