Обрат - Франция не е задържала джихадист, който планирал атаки в България

  • 19 март 2019 07:36

  • 1451
  • 4
Обрат - Франция не е задържала джихадист, който планирал атаки в България
© gettyimages (архив)

Френската полиция не е задържала издирван джихадист, който планирал атаки в района на Париж и в България, както бе съобщено вчера, а друго лице.

При по-подробна проверка на самоличността на арестувания се оказало, че името му се различава с една буква от това на издирвания терорист. Външният му вид също не съответства на описанието на джихадиста. По-рано в. „Паризиен“ съобщи, че френската полиция е задържала през нощта в неделя в Париж обявен за издирване с европейска заповед радикален ислямист, който планирал атентати във френската столица и в България.

Мъжът, който е французин, е арестуван на „Шанз Елизе“ след проверка на автомобила „Ситроен“, в който се возел. Проверката била провокирана от нетрезвото състояние на шофьора, който е задържан заради употреба на алкохол. Първоначално служителите на органите на реда сметнали, че спътникът му е издирван и особено опасен джихадист, за когото има издадени три издадени заповеди за арест, включително европейска, но подозренията им в крайна сметка не се оправдали.

Издирваният е обект на заповед за задържане заради престъпен сговор с цел подготовка на терористични актове в района на Париж и в България, съобщи запознат източник, цитиран от БНР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1451 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Дocтa ca ce oмaзaли paбoтитe тyka

2019.03.19 | 11:46

4

Знaчи нe cтaвa въпpoc зa джиxaдиcт, a зa джyдиcт и нe e билo Бългapия, a Бaвapия и нakpaя нe били aтakи, a cxвaтkи и peпopтaжът вcъщнocт e бил зa джyдиcт, koйтo щял дa пpaви cъcтeзaтeлни cxвaтkи в Пapиж и Бaвapия! Нe билo koмпютpи, aми koмпoти!

Ричард Лъвското Сърце

2019.03.19 | 08:34

2

Брендън Тарант беше прав: трябва да се борим срещу ислямската чума.

2019.03.19 | 08:53

3

ти си Иван наевания комунистически трол

опорна то4ка

2019.03.19 | 07:54

1

Да се внушава : " Френските полицаи са прости " !! Изградете им образ ала Луи дьо Финес тролчета изроди мои !! Физкултурници едно-друго знаете си играта

Добави коментар

Водещи новини