Полски фермери протестираха с разсипани ябълки и горяща слама

  • 13 март 2019 21:50

  • 777
  • 2
Полски фермери протестираха с разсипани ябълки и горяща слама
© Pixabay

Зрелищен протест на полски фермери. Те настояват за държавни гаранции и повече субсидии за местните производители, информира БНТ.

Горяща слама и десетки килограми ябълки помогнаха на полските феремери да изразят недоволството си. В сутрешния час-пик те блокираха един от основните площади и прилежащите булеварди във Варшава. Това създаде сериозни трудности както за автомобилите и градския транспорт, така и за пешеходците. Наложи се полицията да регулира движението.

Организатор на протеста е фермерската асоциация "АгроУниа". От там искат държавата да приеме законодателни мерки, според които половината от селскостопанската продукция, предлагана в Полша, да е местно производство, а вносните продукти да бъдат надлежно етикетирани.

Искат се и по-големи субсидии за отглеждането на телета и свине. Друга причина за недоволството на фермерите е увеличения внос на хранителни продукти. Протестът продължи около 3 часа. Полицията е арестувала няколко души.

От "Агро Униа" се заканиха, че ще продължат с демонстрациите си докато исканията им не бъдат изпълнени. Според властта обаче, асоциацията е отказала диалог по належащите проблеми. А мнозина минувачи се възползваха и събраха част от пръснатите ябълки.

Последвайте канала на

Novini.bg
777 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Справедлив

2019.03.14 | 01:38

2

Всеки има право да се бори за хубавото. В другите държави хората също се стремят, но властта не им дава.

BettyJackson

2019.03.13 | 22:50

1

Получих $ 22738 през първия месец и $ 29584 миналия месец, просто работех в мрежата от дома. Аз съм редовен студент и работя само 3 до 4 часа на ден. Всеки трябва да опита тази работа сега просто използвайте този сайт.

------ >>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m

Добави коментар

Водещи новини